Digitale technologie

 

Digitale technologie wat valt eronder? Wanneer heb je wat nodig? Kan je nog zonder?

Wikipedia zegt: De digitale revolutie is de verschuiving van mechanische en analoge elektronische technologie naar digitale technologie en computertechnologie. Deze technologische ontwikkeling heeft veel productie- en bedrijfstechnieken getransformeerd, maar ook communicatiegedrag, socialisatieprocessen en taalcultuur.

Wat betekent nu Digitale technologie. Je hebt het de hele dag om je heen, zonder dat je het misschien zo noemt. Maar denk is aan: computer, mobile telefoon, moderne tv, moderne horloge, chipkaart bij OV en verschillende systemen. Je gebruikt onbewust meer dan je denkt. En dat is niet erg want een deel van de dingen zijn ook zo ingebakken in ons dagelijks leven dat we het niet meer als digitale technologie zien. Denk is aan pinnen bij het boodschappen doen. Maar om het niet te groot te maken wil ik mij richten op de digitale technologie thuis. Dus mobiel, computer/ laptop, want daar is al genoeg aan te beleven.

Nu kan je zeggen een mobiel hoeft van mij niet. Ze bellen mij maar op de vaste lijn. En een computer/ laptop hoef ik ook niet. (hou mij ten goede ik verplicht je ook niet om er aan mee te doen.) Maar hoe vaak kom je nu thuis het volgende tegen.
– Je zit met een brief en daar staat onderop. Om je gegevens aan te passen log in op onze site.
– Wil je een tikkie (betaalverzoek) dan stuur ik die?
– Hoe krijg ik een nieuw OV chip kaart?
– Wil je bezwaar maken, stuur dan een e-mail.
– Een encyclopedie word niet meer gemaakt en dus waar moet je dan dingen opzoeken. Je word gewoon gedwongen bijna……..

Ik snap het best dat het vervelend is al dat digitaal regelen. Maar stiekem gaat het ook wel is goed, snel en makkelijker via het internet. En geloof mij ik mag dan wel van de generatie zijn die het allemaal snapt en zo oppakt. Soms heb ik er ook nog moeite mee. En dan vind ik het maar wat fijn als ik even iemand kan bellen van het bedrijf om zo tot mijn antwoord te komen of de hulp die ik nodig heb.

Mocht je nu denken ik wil kijken wat ik nodig heb in de digitale wereld. Of er word zoveel gevraagd te doen, maar ik snap niet waar ik het moet vinden. Neem dan contact op ik kom graag bij je langs (op gepaste afstand) om je te helpen.  

Wie ben ik?

Ik ben Carin Poort en je hebt net Poortnieuws gelezen dat is mijn blog van Poort van kennis. Ik vertel daar situaties of leg wat uit over een technologie die van toepassing is.

Ik heb Poort van kennis gestart omdat ik mensen wil helpen die niet helemaal mee komen met de (digitale) technologie van nu. Ik bied mijn service aan op een persoonlijke, hulpvaardige, stap voor stap manier zodat jij weer verbinding kan krijgen met de maatschappen en je naasten. 

Adres

Geen bezoek adres, ik kom naar je toe. 

Contact

0653886867
info@poortvankennis.nl

Bereikbaar

Maandag t/m vrijdag 9.00 tot 16.00

Social media